Richard Krajicek wilde niet wachten op Novak Djokovic of Roger Federer
NOS Sport

'Djokovic is me vergeten, maar Murray is perfect'

Toen Andy Murray aan Richard Krajicek zijn jawoord gaf wat betreft deelname aan het ABN Amro-toernooi, staakte de toernooidirecteur direct de onderhandelingen met Novak Djokovic en Roger Federer. "Het is al november, dan ga je niet zeggen: ik kijk nog even rond."

Krajicek is dolblij dat hij met Murray een van de 'Big Four' (Nadal, Federer, Djokovic, Murray) heeft vastgelegd. "Ik had wel het gevoel dat ik met hem de grootste kans had gezien hoe de onderhandelingen verliepen. Murray geeft net dat beetje extra wat het toernooi verdient en wil uitstralen."

Djokovic zou mij na de Finals laten weten of hij zou spelen, maar ik denk dat hij dat is vergeten

Richard Krajicek

Van Djokovic en Federer heeft Krajicek geen afwijzing gekregen. "Djokovic publiceerde van de week zijn schema en daar zaten wij niet bij. Hij zou mij na de Finals (vorig weekeinde, red.) laten weten of hij zou spelen, maar ik denk dat hij dat is vergeten. Dat is verder prima, hoor."

Federer had in ieder geval meer bedenktijd nodig. Krajicek: "Hij zit met zijn rugblessure en gaat nu zeker geen beslissing nemen." Mochten Djokovic of Federer alsnog naar Rotterdam willen komen, dan zal Krajicek ze met een speciale wildcard voor topzes-spelers van harte welkom heten.

Wildcards

Krajicek heeft drie gewone wildcards te vergeven. "Een daarvan gaat naar Jesse Huta Galung en nog een naar Robin Haase of Igor Sijsling. De derde wildcard houd ik open tot vlak voor het toernooi."

De Wimbledon-kampioen van 1996 hoopt op korte termijn het volledige deelnemersveld te kunnen presenteren. "Ik ben nog bezig met andere blikvangers. We komen waarschijnlijk nog met één of twee mooie namen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl