Severin Luthi, Roger Federer en Stan Wawrinka
NOS Sport

Doen de Zwitsers een Hiddinkje?

  • Mark Brasser

    Commentator

  • Mark Brasser

    Commentator

Het was een week van rookgordijnen. Ingezet door Guus Hiddink, die na de comfortabele en overtuigende 6-0 overwinning op Letland weigerde in te gaan op de vraag of hij ook volgend jaar nog bondscoach van Oranje is.

Maar niet alleen in het voetbal, ook in het tennis werden deze week heel wat rookgordijnen gelegd. Te beginnen op zaterdagavond toen Roger Federer en Stan Wawrinka het in de O2 Arena in Londen met elkaar aan de stok kregen. Of beter gezegd, toen Wawrinka het aan de stok kreeg met de vrouw van Federer. Die noemde Wawrinka tijdens z'n halve finale tegen Federer een "huilebalk". Dit omdat Wawrinka bij de umpire klaagde dat de aanhang van Federer te luidruchtig was.

Conflict

Een rel was geboren. En dat een week voor de Davis Cup-finale. Een finale waarin Federer samen met Wawrinka Frankrijk moet zien te verslaan. Tot diep in de Londense nacht hebben de twee met elkaar gepraat. In het bijzijn van Davis Cup-captain Severin Luthi, die het conflict zo snel mogelijk uit de wereld wilde hebben. Maar of het ook daadwerkelijk uit de wereld is, blijft de grote vraag. Op de persconferentie van de Zwitsers werd het onderwerp angstvallig vermeden.

En dan is er nog De Rug. Het meest besproken lichaamsdeel in Lille de afgelopen dagen. De rug van Federer welteverstaan. Een pijnlijke rug die tot gevolg had dat hij de finale van de World Tour Finals zondag niet kon spelen.

'Een Hiddinkje'

Is Federer hersteld? Hij speelt vandaag, maar dat zegt niet zo veel, want hij moet wel. De Davis Cup is het enige toernooi dat hij nog niet won en Federer weet dat als hij niet speelt Zwitserland ten dode is opgeschreven. Want met spelers als Michael Lammer en Marco Chiudinelli ga je deze oorlog niet winnen.

Federer doet voorkomen dat hij er klaar voor is. Het conflict met Stan is uit de wereld, de rug is okay. De komende drie dagen zullen uitwijzen of dat inderdaad zo is of dat de Zwitsers 'een Hiddinkje' in huis hadden.

Davis Cup-finale in de stank en kou

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl