NOS Schaatsen

Van den Brandt ziet vierde plek als zege

Van den Brandt vindt vierde plaats een zege

Hoewel er bij de wereldbeker in Seoul geen Nederlandse vrouwen op het podium eindigden op de 500 en 5.000 meter, was er toch een Nederlands succes. Floor van den Brandt werd op de kortste afstand vierde en zag die prestatie als een overwinning.

"Ik ben alleen maar blij. Het is voor mij ook een verrassing, maar wel een heel mooie verrassing. Ik hoop ooit nog hoger te eindigen natuurlijk, maar dit is heerlijk. Een maand geleden was plaatsing voor de wereldbeker nog een hele stap."

Ik leer elke keer iets bij, het gaat geweldig

Floor van den Brandt

De 23-jarige Van den Brandt van Team Afterpay, een opleidingsploeg van beslist.nl, debuteerde vorige week in Obihiro in het wereldbekercircuit met de zesde en achtste plaats op de 500 meter. Haar 39,00 in Seoul bleek net niet genoeg voor brons, maar daar ging het na afloop helemaal niet over. Dat Van den Brandt nu zo dicht bij het podium komt doet haar goed. Ze heeft geen idee waar dit eindigt.

"We zullen het zien. Ik probeer deze lijn door te trekken. Het was een stabiele race, weer beter dan vorige week. Ik leer elke keer iets bij, ook nu heb ik wel weer wat verbeterpunten uit de rit gehaald. Zo worden de races steeds constanter. Het gaat geweldig."

Kodaira: heel blij

De overwinning ging verrassend naar Nao Kodaira. De pupil van Marianne Timmer en Gianni Romme versloeg in een rechtstreeks duel Lee Sang-hwa. "Ik ben heel blij dat ik de olympisch kampioene in eigen huis heb verslagen", zei ze in het Nederlands.

Kodaira kreeg bij het interview hulp van Timmer. "Ze is een snelle leerling. Dit is heel knap. Het harde werken resulteert in deze prestatie."

Kodaira: heel blij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl