NOS Nieuws

Bussemaker: pesten leraren kan echt niet

Interview minister Bussemaker

Als het klopt dat veel leraren in het basis- en voortgezet onderwijs worden gepest, dan is dat "zeer zorgelijk". Dat zei minister Bussemaker voor aanvang van de ministerraad. "Leraren moeten hun werk in alle veiligheid en rust kunnen doen."

Uit een enquête van vakbond CNV Onderwijs komt naar voren dat eenderde van de leraren zegt dat hun collega's worden gepest. De pesters zijn niet alleen leerlingen, maar ook ouders en collega's.

De minister van Onderwijs wil het CNV-onderzoek nog eens goed bestuderen. "Maar dat het zeer, zeer onwenselijk is dat leraren gepest worden, is duidelijk." Ze wil met de betrokkenen bespreken wat hieraan gedaan kan worden.

Verruwing samenleving

Ze noemt als voorbeeld het vergroten van de professionaliteit van leraren, waar lerarenopleidingen meer op moeten inzetten. "Er komt heel veel op leraren af en je moet weten hoe je daar mee omgaat."

Scholen zijn een afspiegeling van de samenleving, zegt Bussemaker nog, en daarom is het niet zo vreemd dat leraren steeds meer merken van de verruwing die ook buiten de school plaatsvindt. Ze moeten daar volgens haar onderling en met de schoolleiding over spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl