De presentatoren van de Top 2000 marathon-uitzending dit jaar
NOS Nieuws

Stemming voor de Top 2000 van start

Muziekliefhebbers kunnen weer hun stem uitbrengen voor de zestiende editie van de Top 2000. Gijs Staverman, zelf een van de presentatoren, gaf in zijn programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2 het startschot.

De lijst van tweeduizend popnummers wordt elk jaar samengesteld door het publiek en vanaf Eerste Kerstdag tot en met Oudejaarsavond live uitgezonden op NPO Radio 2.

Op televisie is tegelijkertijd de Top 2000 a gogo te zien, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Stemmen kan tot vrijdag 28 november via de website.

Jaarlijks trekt de Top 2000 ongeveer 11 miljoen mensen via radio, televisie en de website. Ook kunnen luisteraars de uitzendmarathon live bijwonen in het Top 2000 Café van Beeld en Geluid in Hilversum.

De Top 2000 begon als radio-evenement aan de vooravond van de millenniumwisseling. Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen is sindsdien bijna elk jaar de winnaar. Alleen in 2005 en 2010 werd het nummer van de troon gestoten door respectievelijk Avond van Boudewijn de Groot en Hotel California van The Eagles.

Het Top 2000 deejay-team bestaat dit jaar uit Sander de Heer, Jan Willem Roodbeen, Gijs Staverman, Wouter van der Goes, Bert Haandrikman, Hans Schiffers, Marc Adriani en Jasper de Vries.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl