NOS Schaatsen

Koelizjnikov overtuigt opnieuw op 500 meter

Pavel Koelizjnikov heeft bij de wereldbeker in Seoul op indrukwekkende wijze de 500 meter bij de mannen gewonnen. Na het succesvolle weekend in Obihiro liet de twintigjarige Rus op het Zuid-Koreaanse ijs iedereen opnieuw ruim achter zich.

Mo Tae-Bum en Roeslan Moerasjov (beiden 35,36) waren liefst 0,4 seconden langzamer. Mo pakte op eenduizendste van een seconde het zilver. Jan Smeekens, die vorig weekend nog eerste en tweede werd, stelde teleur met de tiende tijd (35,60).

Zesde tijd voor Otterspeer

De beste Nederlander was Hein Otterspeer. Met 35,50 eindigde hij als zesde. Ook Gerben Jorritsma verscheen op het ijs en moest genoegen nemen met de elfde tijd (35,60).

Koelizjnikov wist in het eerste wereldbekerweekend de tweede 500 meter te winnen. Vorige week vrijdag en zondag was het nog een duel met Smeekens, maar nu was er niemand die in de buurt kwam van de Rus. Koelizjnikov won in Obihiro ook de 1.000 meter. Die afstand staat zaterdag op het programma.

Wereldbekerstand

In het klassement staat Koelizjnikov ook aan de leiding. Met 280 punten blijft hij nummer twee Smeekens ruim voor (208 punten). Koelizjnikovs landgenoot Moerasjov is derde met 200 punten.

B-groep

In de B-groep was er wel Nederlands succes. De debuterende Daidai Ntab won in 35,81. Pim Schipper greep het zilver (35,89).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl