Hoofd PSV-jeugdopleiding Art Langeler (rechts) in gesprek met technisch manager Marcel Brands
NOS Voetbal

Langeler: zelfde regels binnen UEFA-landen

Problemen met transfers van jonge voetballers, zoals vandaag bij Anderlecht, kunnen voor een deel voorkomen worden. Art Langeler, hoofd jeugdopleiding bij PSV, pleit voor duidelijke regels binnen de UEFA-landen. Langeler: "Die regels verschillen nu per land. Ik vind dat voor landen binnen de UEFA dezelfde regels moeten gelden."

Zijn collega bij Feyenoord, Damien Hertog, sluit zich daar bij aan. "De manier waarop Anderlecht zijn spelers wil 'beschermen' is discutabel. Ik denk dat er in Nederland ook wel naar alternatieven wordt gezocht om spelers voor de eigen jeugdopleiding te behouden. Maar niet op die manier."

"Het is heel vervelend als een jonge speler van jouw club naar een andere club in Nederland gaat", aldus Langeler. "We hebben er hier wel iets op gevonden. Er staat een financiële compensatie tegenover als een speler voor zijn zestiende vertrekt. In andere landen is dat niet zo."

Hertog: "Wij willen spelers perspectief op een goede toekomst bieden. We hebben recentelijke voorbeelden dat spelers bij ons kunnen doorgroeien naar het eerste elftal. Daarmee willen zij ze overtuigen om niet over te stappen." Langeler: "We proberen het zo goed voor elkaar te hebben, dat ze niet de behoefte hebben om over te stappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl