NOS Voetbal

Van Gaal vreest lange absentie Blind

Manchester United-coach Louis van Gaal vreest dat hij Daley Blind weliswaar lang, maar geen zes maanden moet missen.

"Hij heeft nu een brace om zijn knie", zei de trainer donderdag tijdens een persconferentie voor het komende duel van zijn club met Arsenal. "Over tien dagen krijgt hij weer een scan en dan weten we meer. Het wordt een lang verhaal, maar zal geen zes maanden duren."

Blind raakte afgelopen zondag geblesseerd tijdens de interland tegen Letland (6-0) en had volgens de eerste diagnose een scheurtje in een knieband. Daarmee zou hij vier tot zes weken uit de roulatie zijn.

Verwarring om tweets

De blessure leek ernstiger van aard toen Manchester United donderdag twitterde dat de Nederlander mogelijk zes maanden moest toekijken.

Blind raakt geblesseerd tegen Letland

De maker van de bewuste tweet bleek Van Gaal verkeerd te hebben begrepen. Even later verwijderde Manchester United de bewuste tweet en volgde een nieuw berichtje. Daarin stond dat Van Gaal dacht dat Blind in ieder geval geen zes maanden hoeft te missen.

De Tweet die Manchester United verwijderde

Van Gaal had donderdag ook goed nieuws voor de fans van zijn club. Hij verwacht dat Angel Di Maria, David de Gea en Michael Carrick op tijd fit zijn voor het uitduel met Arsenal. Luke Shaw ondergaat vrijdag nog een laatste test.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl