Jeugdcomplex De Toekomst
NOS Voetbal

De Toekomst moet wijken voor nieuwbouw

Ajax moet op zoek naar een andere plek voor het jeugdcomplex De Toekomst. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Hans Wijers, stelt dat in gesprek met BNR.

Op de locatie waar het jeugdcomplex nu staat worden woningen gebouwd. Waar de opleiding naartoe verhuist en wanneer dit gebeurt is nog niet duidelijk.

De verhuizing van het complex is voor Ajax een mooie gelegenheid om te investeren aldus Wijers. "Er zijn een aantal opties, maar wat we ook gaan doen, dat zal in het verlengde liggen van onze visie en onze missie. Dat is namelijk om de beste voetbalopleidingsclub van de wereld te worden."

"De Toekomst, ons opleidingsgebouw en alles daar omheen, moet daar weg", zegt Wijers. "Daar komt woningbouw. Dus we gaan iets heel moois op dat gebied neerzetten. We gaan verder investeren in de opleiding zelf: meer mensen, meer trainers, enzovoort. En er zijn nog wat andere opties die we aan het bekijken zijn."

Arena kopen

Een van die mogelijkheden is ook om de Amsterdam Arena te kopen. "Dat is ook zeker een optie. We kijken naar een aantal opties en de tijd zal leren wat de beste is om onze langetermijndoelstellingen te bereiken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl