NOS Nieuws

Cosby eist wissen interview over verkrachting

AP-interview met Bill Cosby

Het Amerikaanse persbureau AP heeft besloten een opmerkelijk tv-interview met Bill Cosby toch uit te zenden, nadat het op Cosby's dwingende verzoek eerst buiten de publiciteit was gehouden. De Amerikaanse komiek werd boos, toen de interviewer hem vragen stelde over beschuldigingen van verkrachting.

Het interview van 6 november ging eigenlijk over een tentoonstelling van Afrikaans-Amerikaanse kunstwerken van Cosby. Maar vanwege hernieuwde aandacht voor de al jaren oude beschuldigingen van verkrachtingen door Cosby, stelde de interviewer daar toch voorzichtig een vraag over. Volgens het persbureau waren er van tevoren met Cosby geen afspraken gemaakt over de vragen.

Dat AP het interview met Cosby en zijn echtgenote nu toch naar buiten brengt, komt doordat kort erna opnieuw een vrouw naar buiten kwam met beschuldigingen dat Cosby haar in het verleden heeft verkracht.

Ik had geen pyjama aan en herinnerde me dat ik was verkracht door deze man.

Actrice Janice Dickinson

Het Amerikaanse model Janice Dickinson beweert dat Cosby haar in 1982 in een hotelkamer heeft misbruikt, nadat hij haar rode wijn en een pil had gegeven. Toen ze de volgende ochtend wakker werd 'had ik geen pyjama aan en herinnerde ik me dat ik, voordat ik mijn bewustzijn verloor, was verkracht door deze man'.

Janice Dickinson beschuldigt Bill Cosby van verkrachting


Dickinson is de derde vrouw die Cosby beschuldigt van verkrachting. Actrice Barbara Bowman schreef in een ingezonden stuk in de Washington Post deze maand dat ze op haar zeventiende meerdere keren door Cosby seksueel is misbruikt. Ze zegt dat ze nooit naar de politie is gegaan, omdat ze bang was dat die haar niet zou geloven.

Cosby is nooit officieel aangeklaagd door een van de vrouwen. Wel heeft hij acht jaar geleden een zaak geschikt, tegen een onbekend bedrag.

Vanwege de nieuwe aantijgingen heeft het Amerikaanse televisiestation NBC gisteren de productie van een nieuwe komedie met Bill Cosby stopgezet. Netflix maakte eerder op de dag al bekend de comedyshow Cosby 77 voorlopig niet uit te zenden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl