NOS Nieuws

Huis-aan-huisactie politie levert tonnen op

Een landelijke politie-actie om openstaande boetes aan de deur te innen heeft al enkele tonnen opgeleverd. Vandaag maakte de Amsterdamse politie bekend dat mensen vorige week voor ruim 120.000 euro aan boetes hebben betaald. Eerder kwamen de eenheden Den Haag en Oost-Nederland met soortgelijke cijfers.

De politie maakte vorige maand bekend dat er een actie zou komen gericht tegen mensen met openstaande boetes of celstraffen. Alle tien de regionale eenheden sturen dit najaar agenten langs de deuren om boetes te innen of mensen aan te houden.

230.000 euro

In Amsterdam werd de actie vorige week gehouden van dinsdag tot en met zondag. Agenten bezochten zo'n 1000 adressen. Ze hielden 141 mensen aan, die samen meer dan 3000 dagen celstraf hadden openstaan. De arrestanten hadden vooral inbraken, overvallen en straatroven op hun kerfstok.

In Gelderland en Overijssel werd de actie afgerond met 119 aanhoudingen en de inning van 117.000 euro aan openstaande boetes. In de regio Den Haag werden 153 mensen aangehouden. De boete-opbrengst was daar bijna 230.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl