NOS Nieuws

'Ruiten eruit geblazen tijdens Kunst en Kitsch'

Met Oud en Nieuw in aantocht lijkt het vuurwerkvandalisme deze dagen toe te nemen. Onder meer een auto, brievenbussen en zelfs een mobiel toilet moesten er deze week aan geloven.

Bij een hoekwoning in Gouda ontplofte gisteravond een vuurwerkbom. De bewoonster was thuis toen de explosie de ruiten uit de voordeur blies en een afdakje vernielde.

Rolluik

"Ze zat Tussen Kunst en Kitsch te kijken toen het huis begon te schudden", zegt haar man, die zelf niet thuis was. "De knal was zelfs aan de andere kant van de stad te horen."

Er is voor duizenden euro's schade. "Maar ik probeer ook de positieve kant te zien. Als het rolluik aan de straatkant niet naar beneden was geweest, was er veel glas naar binnen gekomen", zegt hij. Het is niet duidelijk wie de vuurwerkbom heeft gegooid.

Mobiel toilet

In Almere werd gisteravond een harde knal gehoord bij een flat. Meerdere brievenbussen werden vernield. Mogelijk zitten drie jongens erachter die kort voor de explosie wegrenden.

In het weekend werd in Den Haag een auto van een beveiliger vernield. Hij was naar een school gegaan waar een inbraakalarm was afgegaan. Toen hij na een knal naar buiten rende om te kijken wat er was gebeurd, bleek dat zijn voorruit met vuurwerk was vernield.

Een mobiel toilet in het Noord-Hollandse Santpoort was dinsdag het doelwit. Omwonenden hadden de politie gebeld na een harde knal. Het hokje was opgeblazen. De daders zijn spoorloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl