Estadio Santiago Bernabéu
NOS Voetbal

'Bernabéu wordt IPIC of CEPSA'

Florentino Pérez, voorzitter van voetbalclub Real Madrid, heeft plannen om de naam van het stadion van Real Madrid te veranderen. Estadio Santiago Bernabéu, vernoemd naar de legendarische clubpresident, is al sinds 1954 de thuisbasis. Real wil het stadion nu verbouwen en uitbreiden en daar past volgens Pérez een nieuwe naam bij.

Het nieuwe stadion zou of IPIC Bernabéu moeten gaan heten, naar het Abu Dhabi fund International Petroleum Investment company dat investeert in de verbouwing, of CEPSA Bernabéu, naar de Spaanse energiefirma Compañía Española de Petróleos S.A., dat onderdeel is van IPIC.

IPIC of CEPSA Bernabéu, wat zij het liefst willen

Florentino Pérez praat hardop over de nieuwe naam van Estadio Santiago Bernabéu

Het was niet de bedoeling van Pérez de naam al te openbaren, maar een camera ving zijn woorden op toen hij afgelopen dinsdag tijdens een sponsorbijeenkomst zei dat Real het stadion "Ipic of CEPSA Bernabéu gaat noemen, wat zij het liefst willen".

De verbouwing van Bernabéu kost in totaal 400 miljoen euro en moet in 2017 klaar zijn. Er komt een dak op het stadion en er wordt een hotel en een groot winkelcentrum in het stadion gebouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl