Lycurgus-speler Chris Voth slaat de bal in het blok van de Rivo-spelers Hans Korpershoek en Andre Ebbekink.
NOS Sport

Europees debuut Rijssen eindigt in Groningen

De volleyballers van Rivo Rijssen hadden zich hun debuut in de Europa Cup wellicht iets anders voorgesteld. Het Europese avontuur eindigde na twee wedstrijden namelijk al 125 kilometer verderop, in Groningen.

De Europese bond CEV besloot afgelopen zomer tot een gestuurde loting voor de Challenge Cup zodat de clubs kosten konden besparen en geen verre reizen hoefden te maken. Zo werden twee Cypriotische clubs aan elkaar gekoppeld, namen twee Oostenrijkse clubs het tegen elkaar op en kreeg Rijssen in de tweede kwalificatieronde Abiant Lycurgus toegewezen als tegenstander.

De Groningers bleken duidelijk een maatje te groot voor Rivo. In Rijssen won Lycurgus twee weken geleden al met 3-0 en ook in het Alfa-college Sportcentrum waren de cijfers duidelijk: 3-0 (25-19, 25-20, 25-13).

"Voor Rivo is het extra zuur dat zij hun debuut op het internationale toneel zo afsluiten. Ik kan me goed voorstellen dat zij nu dubbel balen", aldus Lycurgus-coach Arjan Taaij. "Dit systeem van loting is niet goed voor de spelers, voor het publiek, voor de sponsors en dus ook niet voor het volleybal".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl