Embryo
NOS Nieuws

Embryo-adoptie: ouders presenteren 'sneeuwvlokje'

Een stel in de VS heeft een al sinds 2006 ingevroren embryo van een ander echtpaar geadopteerd. Daaruit is nu baby Sammy geboren, die -vier maanden oud- het onderwerp is van menige Amerikaanse nieuwsuitzending.

In 2006 was Sammy een zes dagen oud embryo van Libby en Tony Kranz, een stel dat geen kinderen kon krijgen en ivf wilde proberen. Na een aantal mislukte ivf-behandelingen werd Libby toch op natuurlijke wijze zwanger en kreeg ze drie gezonde kinderen.

Er bleven vier ongebruikte embryo's over. Meestal worden die vernietigd, maar de familie Kranz besloot ze ter adoptie aan te bieden. Dit soort embryo's wordt in de VS liefkozend 'sneeuwvlokbaby's' genoemd. Liz en Kevin Krainman uit Austin in Texas adopteerden zo'n 'sneeuwvlokje'.

Wakker gemaakt

Zeven jaar na de conceptie werd het embryo ontdooid en ingebracht bij Liz Krainman. Inmiddels is het een vier maanden oude gezonde baby.

"Het idee dat ze zo'n lange tijd bevroren was als een klein bolletje cellen en toen wakker is gemaakt, dat proces vind ik fantastisch!", zegt de adoptiemoeder. De biologische ouders zien Sammy als een cadeau en zijn er trots op dat ze de familie Krainman gelukkig hebben kunnen maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl