Michael Boogerd
NOS Wielrennen

Bond België laat Boogerd met rust

Het dossier met de dopingbiecht van oud-wielrenner Michael Boogerd is weg uit België. De wielerbond van dat land heeft geen actie ondernomen, zei directeur Herman Ram van de Dopingautoriteit woensdag.

"Het dossier is weer terug bij de Internationale Wielrenunie. Ik weet niet of de UCI er nu nog een zaak van gaat maken."

De Belgische bond kwam in oktober plotseling met de mededeling dat het alsnog een onderzoek was gestart naar Boogerd, die in maart 2013 bekende dat hij zich aan doping had bezondigd in zijn carrière. Boogerd woonde de laatste jaren van zijn carrière in België en fietste op Belgische licentie.

"Zijn verklaring wordt opgenomen in het dossier", stelde Jaak Franssen van de KBVB in oktober nog. "Op basis van het complete dossier beoordelen we wat de eventuele vergrijpen zijn. Daarop wordt een gepaste sanctie voorgelegd aan de dopingcommissie, die een definitief besluit zal nemen."

De oud-renner zelf was nogal verbaasd over de actie van de Belgische bond, ruim anderhalf jaar na zijn biecht. Hij kondigde aan een advocaat in de arm te nemen en niet met de bond in gesprek te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl