NOS Nieuws

Koudste novemberdag in bijna veertig jaar in de VS

  • New York State Police
    In de staat New York werd de noodtoestand uitgeroepen
  • New York State Police
    Ingesneeuwde auto's op de snelweg in New York
  • New York State Police
    Volgens de weerberichten blijft het de komende dagen sneeuwen
  • Casper van der Lynden
    De wegen in New York zijn vrijwel onbegaanbaar

De winter heeft de afgelopen 24 uur de Verenigde Staten volledig in zijn greep gekregen. In elke Amerikaanse staat dook de temperatuur onder het vriespunt, zelfs op plekken in de doorgaans zonnige staten Florida en Hawaii.

Afgelopen etmaal was de koudste novemberdag sinds 1976. Dat het zo vroeg al in het hele land zo koud is, komt niet vaak voor in de VS. De gemiddelde temperatuur was -7 graden. Het koudst was het in Wyoming, waar het 22 graden onder nul werd.

In het noordoosten van het land kwamen vier mensen om bij sneeuwstormen. Een van hen kwam om bij een verkeersongeluk, de andere drie overleden aan een hartaanval terwijl zij sneeuw aan het scheppen waren.

Twee meter sneeuw

In het westen van de staat New York werd vanwege het weer de noodtoestand uitgeroepen. Bij de stad Buffalo viel in korte tijd twee meter sneeuw, met grote overlast voor het verkeer als gevolg. Sommige automobilisten zaten 24 uur lang vast in hun auto voordat hulpdiensten hen konden bevrijden.

De inwoners van de staat New York moeten zich bovendien schrap zetten: volgens de weerberichten blijft het de komende dagen veel sneeuwen.

Winterweer in Buffalo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl