Roger Federer geeft een persconferentie met het hele Zwitserse Davis Cup-team
NOS Sport

Federer heeft geen ruzie, wel pijn

Goed nieuws en slecht nieuws voor de Zwitsers in aanloop naar de Davis Cup-finale van dit weekend tegen Frankrijk. Roger Federer is nog lang niet fit, maar hij en Stan Wawrinka zijn wel weer vrienden.

Wawrinka stoorde zich zaterdag tijdens de halve finale van de World Tour Finals aan Federers vrouw Mirka, die haar man te luidruchtig zou hebben aangemoedigd. Volgens Wawrinka deed mevrouw Federer dat ook op hinderlijke wijze tijdens de servicebeurten. Op 5-5 in de derde set zei hij er wat van, waarop Mirka "huilebalk" terugriep.

Vrouw Federer noemt Wawrinka huilebalk

"Roger en ik zijn vrienden", zei Wawrinka vandaag tijdens een persconferentie van het hele Zwitserse team. "We hebben er na de wedstrijd over gesproken. We hebben geen problemen meer. Het was ook geen groot probleem voor ons, maar de media hebben dat er wel van gemaakt."

Federer voegde daaraan toe: "Het gebeurde voor mij aan de overkant van de baan, dus ik was vrij ver weg. Stan en ik zijn er ontspannen mee omgegaan. We zijn oud genoeg. Het was rumoerig in de hal en het was een spannende fase. We hebben geen probleem meer. Stan en ik zijn vrienden, geen vijanden."

En om hun goede relatie kracht bij te zetten, stuurde Federer de volgende tweet de wereld in.

Stan en ik zijn vrienden, geen vijanden

Roger Federer

Er was bij de World Tour Finals nog meer om Federer te doen, want hij trok zich met een rugblessure terug voor de finale tegen Novak Djokovic. De Zwitser hoopt in de Davis Cup te kunnen spelen, maar heeft nog altijd niet getraind op de gravelbaan in Lille.

"Het gaat nog niet goed genoeg met mijn rug. Daardoor kan ik nog niet trainen", zei hij vandaag. " Ik zou willen dat het herstel sneller ging, maar het gaat in elk geval beter dan de vorige dagen. Ik ga niet zeggen wat er precies aan de hand is, maar ik doe het maximale om te herstellen. Ik ben altijd positief gestemd."

Wawrinka nam zijn vriend vervolgens de maat. "Nu zal Roger wachten tot jullie vertrekken om op te staan, hij kan het namelijk niet." Federer voegde er lachend aan toe dat hij anders tot morgen in de perszaal zal blijven. Met de sfeer zit het dus wel goed bij de Zwitsers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl