Dafne Schippers
NOS Sport

Schippers niet naar verkiezingsgala

Atlete Dafne Schippers is komende vrijdag niet aanwezig bij het atletiekgala van de internationale federatie IAAF in Monaco, waar de beste atleten van het jaar 2014 worden gekozen.

De Europees sprintkampioene is een van de drie kandidaten voor de eervolle titel bij de vrouwen. Ze kiest er echter voor in haar trainingskamp in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch te blijven.

Te belastend

"Ik heb er lang over nagedacht en sterk getwijfeld, want ik ben zeer vereerd dat ik tot de genomineerde finalisten behoor. Maar het trainingskamp in Zuid-Afrika is van groot belang in voorbereiding op het volgende atletiekseizoen'', liet Schippers dinsdag weten. "Vanuit Zuid-Afrika heen en weer vliegen naar Monaco is spijtig genoeg te belastend."

De Utrechtse atlete werd eerder dit jaar als eerste Nederlandse ooit gekroond tot Europees atlete van het jaar. Een verkiezing tot wereldatlete van het jaar zou eveneens een primeur zijn voor de Nederlandse atletiek.

De 22-jarige Schippers veroverde dit jaar de Europese titel op de 100 en 200 meter. Ze liep bovendien de beste Europese tijden van het jaar op beide afstanden: 11,03 en 22,03. Ook verbeterde ze op vijf onderdelen het Nederlands record: de zevenkamp, 100 en 200 meter, verspringen en 4 x 100 meter estafette. Vooral het feit dat ze als meerkampster dit jaar de aansluiting vond bij bij de snelste atletes van de wereld, maakte veel indruk op de jury.

Ook niet naar koning

De veelzijdige atlete neemt haar trainingsstage serieus. Eerder zegde ze om dezelfde reden een lunch af met de koning en de koningin.

De andere genomineerden zijn de Nieuw-Zeelandse kogelstootster Valerie Adams en middenafstandloopster Genzebe Dibaba uit Ethiopië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl