Geld overmaken via Snapchat
NOS Nieuws

Geld overmaken kan ook met Snapchat

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Snel geld overmaken naar vrienden kan straks ook met Snapchat. Gebruikers hoeven alleen maar een chatsessie met een vriend te starten, een bedrag in te tikken en op verzenden te drukken.

De nieuwe functie, met de naam Snapcash, is gemaakt in samenwerking met Square, een Amerikaans bedrijf dat onder meer producten maakt om een smartphone of tablet om te toveren tot kassasysteem. Ook biedt Square een dienst waarbij mensen geld aan elkaar kunnen overmaken per e-mail.

"We vonden die dienst zo mooi dat we met hen wilden samenwerken", schrijft Snapchat op zijn blog. "We lieten Square een prototype van Snapcash zien en gelukkig waren ze enthousiast."

Alleen in de VS

Om Snapcash te kunnen gebruiken, moeten gebruikers eerst hun pinpas aan hun Snapchat-account koppelen. Het systeem is dus geen vervanging van een pinpas of creditcard.

Snapcash is nog lang niet voor iedereen beschikbaar: het werkt alleen in de Verenigde Staten en voor gebruikers van 18 jaar en ouder. Of en wanneer het product naar Nederland komt, is niet bekend.

Onderschepte snaps

Snapchat is het meest aangehaalde voorbeeld van zogeheten 'kortstondige communicatie': de ontvanger van een Snapchat-foto kan die maar een paar seconden zien, waarna de foto permanent verdwijnt. Om die reden wordt de app ook gebruikt om pikante kiekjes te sturen, vaak door jongeren.

Vorige maand ontstond opschudding toen bleek dat tienduizenden afbeeldingen die via de Snapchat-dienst zijn verstuurd waren onderschept. Kwaadwillenden gebruikten een kloon van de Snapchat-app, die precies hetzelfde doet als de officiële app, behalve één ding: foto's verwijderen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl