NOS Schaatsen

'Keizer Kramer' is hot in Zuid-Korea

Kramer op de Koreaanse televisie

Sven Kramer lijkt bij de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang al te kunnen rekenen op een grote schare Zuid-Koreaanse fans. De schaatser doet in ieder geval zijn best om de Koreanen te bereiken. Bij aankomst in het land verstuurde de olympisch kampioen tweets in het Koreaans en gaf hij onder grote belangstelling van de vele Koreaanse televisiestations een schaatsclinic.

De tweets van Kramer werden meteen overgenomen door de Koreaanse pers. "Keizer Kramer twittert een opvallend bericht: hij vraagt om gejuich van Koreaanse supporters", schrijft de krant Asia Today.

"Tot ziens in Seoul! We hopen op veel gejuich", twitterde Kramer in het Koreaans. De afgelopen dagen stuurde Kramer al drie Koreaanse tweets de wereld in.

Na de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Japanse Obihiro, waar Kramer de 5000 meter won, reisde hij door naar Seoul in Zuid-Korea, waar dit weekend de volgende wedstrijd in het wereldbekercircuit op het programma staat. In het land waar in 2018 de Olympische Winterspelen worden gehouden heeft de pers veel aandacht voor de Nederlandse schaatser.

Ook gaf Kramer een clinic aan de Koreaanse schaatsjeugd. Na de mediaverplichtingen kon Kramer ook nog het ijs op om te trainen.

Vrijdag begint de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Seoul voor Kramer met de 1.500 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl