Zuid-Korea werd afgelopen januari getroffen door vogelgriep
NOS Nieuws

Verbod Zuid-Korea import Nederlands pluimvee

Zuid-Korea heeft voorlopig de import van pluimvee uit Nederland stopgezet. Het importverbod volgt op de uitbraak van vogelgriep op een boerderij in Hekendorp, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Ook al het gevogelte uit Groot-Brittannië is vanwege het virus in de ban gedaan. Daar is dezelfde variant van het virus aangetroffen bij een pluimveebedrijf.

Onder het verbod vallen al het levend pluimvee en producten van gevogelte. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Landbouw heeft de inwoners die Nederland of Groot-Brittannië bezoeken verzocht contact met mogelijk besmet pluimvee te vermijden.

Export stilgelegd

Zuid-Korea hoopt met de maatregelen te voorkomen dat de vogelgriep opnieuw toeslaat. Het Aziatische land werd eerder dit jaar getroffen door een uitbraak van het virus. Miljoenen eenden en kippen werden in januari geruimd om de epidemie te bestrijden.

Nederland heeft extra maatregelen getroffen om een verdere uitbraak van vogelgriep te voorkomen. Naast een vervoersverbod en een ophok- en afschermplicht heeft Nederland de export tijdelijk stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl