Belinda Bencic reikte op de US Open tot de kwartfinales
NOS Sport

Bencic WTA's nieuwkomer van het jaar

De Zwitserse tennisster Belinda Bencic begon het jaar buiten de top-200 van de wereldranglijst, maar sluit het seizoen af als de verrassende nummer 33. Die opzienbarende opmars heeft de 17-jarige Bencic de eretitel 'WTA-nieuwkomer van het jaar' opgeleverd.

De Zwitserse tiener bereikte op Wimbledon de derde ronde en was bij de US Open zelfs kwartfinaliste. Ze versloeg in New York onder anderen top-10-speelsters Angelique Kerber en Jelena Jankovic. Vorige maand stond Bencic in Tianjin voor het eerst in de finale van een WTA-toernooi, maar daarin verloor ze van de Amerikaanse Alison Riske.

"Het is een geweldige eer om deze prijs te krijgen", aldus Bencic, die werd gekozen door pers en publiek. Ze volgt Eugenie Bouchard uit Canada op, die de prijs vorig jaar kreeg.

Mooi rijtje

Veel grote namen zijn in het verleden ooit nieuwkomer van het jaar geweest, zoals Tracy Austin, Arantxa Sánchez-Vicario, Jennifer Capriati, Martina Hingis, Venus en Serena Williams, Kim Clijsters, Maria Sjarapova en Caroline Wozniacki.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl