Een politiewoordvoerder laat een afbeelding zien van een van de tatoeages
NOS Nieuws

Amerikaan stuurt kinderhoofdje naar vrienden

In Bangkok hebben medewerkers van postbedrijf DHL lichaamsdelen gevonden in drie pakketjes. Op de dozen stond dat er speelgoed in zat, maar in werkelijkheid bevatten ze een kinderhoofdje, een babyvoetje, een hart en twee stukken getatoeëerde huid.

De medewerkers stuitten op de lichaamsdelen toen ze de pakketten voor een routinecheck door een scanner haalden. DHL alarmeerde na de vondst de politie. Die spoorde aan de hand van het verzendnummer een 31-jarige Amerikaan op. De man verklaarde dat hij de lichaamsdelen op een markt in de Thaise hoofdstad had gekocht.

Bizar

Volgens de Thaise politie vond de man de lichaamsdelen zo bizar, dat hij ze naar vrienden in de Verenigde Staten wilde sturen. Op een van de pakketjes stond zijn eigen adres. De man is uren door de politie verhoord en daarna vrijgelaten.

De lichaamsdelen zijn op een professionele manier verwerkt en geconserveerd, zegt de politie. Rechercheurs proberen daarom te achterhalen of ze uit een ziekenhuis zijn gestolen.

Kwade krachten

In Thailand geloven sommige mensen dat geconserveerde foetussen of bewaarde tatoeages geluk brengen en bescherming bieden tegen kwade krachten. Ze worden ook gebruikt om zwarte magie te bedrijven. Dat is een vorm van magie waarbij mensen geloven dat kwade krachten worden opgeroepen om bijvoorbeeld mensen pijn te doen of te doden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl