Wiese als keeper van het Duitse elftal in 2009 (l) en tijdens zijn presentatie bij een worstelevenement in Frankfurt (r)
NOS Voetbal

Wiese: de keeper die gaat worstelen

De Duitse oud-keeper Tim Wiese is bezig aan een opmerkelijke carrièreswitch. De keeper stond tot januari van dit jaar nog onder contract bij Hoffenheim, maar nu bevindt hij zich in een hele andere wereld. Wiese werd dit weekend gepresenteerd als showworstelaar bij een WWE-evenement (World Wrestling Entertainment) in Frankfurt.

De gebruinde Wiese klom tijdens een gevecht de ring in en toonde zijn spierballen aan het enthousiaste publiek. Wiese deelde zelf nog geen klappen uit. De 32-jarige oud-doelman bleef veilig aan de rand van de ring staan.

In januari zette Wiese een punt achter zijn loopbaan als keeper, omdat zijn contract bij Hoffenheim werd ontbonden. Daarvoor stond hij zeven jaar onder de lat bij Werder Bremen en speelde hij zes interlands voor Die Mannschaft. Sinds zijn afscheid van de voetbalwereld is Wiese veelvuldig in de sportschool te vinden.

Of en wanneer Wiese zijn debuut gaat maken als professioneel worstelaar is nog niet bekend. "Ik ben erg geïnteresseerd in het worstelen", zei Wiese. "We zullen zien of het wat wordt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl