Alle kinderboerderijen in Nederland zijn gesloten om verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan.
NOS Nieuws

Kinderboerderijen dicht vanwege vogelgriep

Kinderboerderijen in heel Nederland zijn tot zeker woensdagochtend gesloten als gevolg van de vogelgriep.

Dit meldt de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) naar aanleiding van de landelijke maatregelen. Wel benadrukt de vereniging dat er geen kinderboerderijen getroffen zijn.

Contactverbod

Mensen die besmet zijn geraakt, kunnen de griep overbrengen op pluimvee. Om het zekere voor het onzekere te nemen gaan de kinderboerderijen 72 uur dicht.

Daarnaast geldt een totaal contactverbod met alle kippen, watervogels en ander pluimvee. Hieronder vallen ook hobbykiphouders en pluimveetentoonstellingen.

Dierenparken

Diergaarde Blijdorp en vogelpark Avifauna zijn gewoon open. De vogels zitten in hun hokken en kunnen niet direct in contact komen met de bezoekers. De dierenparken volgen dus wel de aanwijzingen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op.

Dierenpark Van Blanckendaell in Tuitjenhorn daarentegen is wel gesloten. Er zijn extra maatregelen getroffen zoals ontsmettingsbakken en beschermende kleding.

'Ambtskippen'

De burgemeester van het nabijgelegen Oudewater heeft zijn eigen kippen, die in de achtertuin van de ambtswoning lopen, ook opgehokt, laat hij via Twitter weten.

Kinderboerderijen dicht om vogelgriep

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl