KNVB-voorzitter Michael van Praag wil volledige inzage in het FIFA-corruptierapport
NOS Voetbal

'Schrap namen uit FIFA-rapport'

De KNVB heeft samen met België een brief geschreven aan wereldvoetbalbond FIFA. In de brief verzoekt voorzitter Michael van Praag de FIFA om het volledige corruptierapport van onderzoeker Michael Garcia openbaar te maken.

"We hebben middels die brief aangedrongen het rapport ter inzage te krijgen", zegt de KNVB-voorzitter in De Telegraaf. "Waarschijnlijk heeft dat weinig tot gevolg, maar we zijn ook tevreden als we het rapport krijgen en dat alle namen worden weggestreept."

Anoniem publiceren is volgens Van Praag dan ook de oplossing. "Dan weet je tenminste wat er allemaal is gebeurd", zegt hij. "Je kunt altijd nog druk uitoefenen om die namen ook publiek te maken."

Kwestie van weken

Nederland en België deden samen een poging om het WK van 2018 binnen te halen en worden in het FIFA-rapport ook besproken. Volgens de ethische commissie hebben beide landen volledige medewerking verleend en staat het bid van Nederland en België niet ter discussie.

Van Praag denkt dat het volledige rapport uiteindelijk wel in de publiciteit komt. "We wachten totdat alles op straat ligt en dat is volgens mij een kwestie van weken, misschien een paar maanden, maar het gaat gebeuren."

De KNVB wil pas reageren op de inhoud van het onderzoek als de bond het volledige rapport heeft ingezien.

We wachten totdat alles op straat ligt

KNVB-voorzitter Michael van Praag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl