President Santos eist dat de generaal direct wordt vrijgelaten
NOS Nieuws

FARC ontvoert generaal Colombia

De linkse terreurbeweging FARC heeft een Colombiaanse generaal ontvoerd. De minister van Defensie zegt dat de generaal in het noorden van het land met een andere legerofficier en een advocaat door rebellen is meegenomen.

President Santos staakt de vredesbesprekingen met de FARC, die twee jaar geleden begonnen, zegt hij tegen het persbureau Reuters. Hij eist dat de ontvoerders de generaal en de twee anderen goed behandelen en direct vrijlaten.

De drie waren gistermiddag per boot naar een dorpje in het noorden van Colombia gegaan voor gesprekken met de lokale bevolking. Daar werden ze opgewacht door FARC-strijders.

Burgers veilig

De FARC had bij het begin van de vredesbesprekingen met de Colombiaanse regering beloofd om geen mensen meer te ontvoeren, maar onlangs werden twee militairen gevangengenomen. Volgens de FARC ging de eerder gemaakte belofte alleen over het ontvoeren van burgers. Over militairen zou nooit iets zijn afgesproken.

De strijd in Colombia tussen het regeringsleger en de FARC heeft de afgelopen vijftig jaar naar schatting aan 220.000 mensen het leven gekost.

Vredesbespreking Colombia gestaakt na ontvoering

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl