Roger Federer overleefde tegen Stan Wawrinka vier wedstrijdpunten
NOS Sport

Federer blijft hangen aan een zijden draadje

Het geduld van de tennisfans werd afgelopen week tijdens de ATP World Tour Finals behoorlijk op de proef gesteld. Het merendeel van de partijen werd beslist in twee sets en spanning was dan ook ver te zoeken in de Londense O2 Arena. Tot gisteravond, toen Roger Federer en Stan Wawrinka in een Zwitsers onderonsje critici de mond snoerden.

"Het was een enorm opwindende wedstrijd en het publiek leefde erg mee", sprak Federer zaterdagavond laat. "Ik had de hoop al opgegeven dat ik de wedstrijd zou keren. Omdat ik onder de indruk was van de slagen van Stan. Als hij iets beter had geserveerd, had hij waarschijnlijk gewonnen. Het was een kwestie van een paar slagen die het verschil maakten."

Federer leeft nog, titel lonkt

Het zou fijn zijn om wat meer zonneschijn mee te pakken en wat meer buiten te zijn

Roger Federer

Federer keek de gehele derde set tegen een break achterstand aan en werkte in de slotfase vier wedstrijdpunten weg. "Het was een gelukkige ontsnapping. Ik was gefrustreerd dat ik de hele derde set achterstond en heb erg veel mazzel gehad", zei Federer, die het snel in de beslissende set aan de stok kreeg met de umpire.

Waar de nummer twee van de wereld in de veronderstelling was dat het 15-30 was, riep de umpire 0-40 om. "Ik dacht dat de bal uit was en hoorde niets", aldus Federer, die de correctie van de umpire miste. "Maar ik was niet zeker en keek naar Stan. Hij vroeg geen challenge aan. Niet veel later hoorde ik 'breakpunt' en dacht 'wacht even'. Ik snap niet dat hij niet wat luider heeft overruled, maar neem hem niets kwalijk."

Roger Federer troost zijn vriend Stan Wawrinka

Vanavond staat Federer voor de zesde keer dit jaar tegenover Novak Djokovic. Hij versloeg de Serviër dit jaar al drie keer. "Hopelijk speel ik tegen Djokovic beter, omdat ik tegen Wawrinka niet vrijuit kon spelen. Ik liep namelijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en zat veel in de verdrukking. Waarschijnlijk zullen we de nodige rally's zien, want het is hier lastig om voor je winners te gaan."

Voor Djokovic betekent de finale de laatste wedstrijd van het seizoen, Federer wacht een week later de eindstrijd van de Davis Cup. De voorbereiding daarop start direct na de eindstrijd. "Het zou fijn zijn om wat meer zonneschijn mee te pakken en wat meer buiten te zijn", zei Federer lachend. "Ik ben indoor opgesloten nu en dat duurt wel erg lang. Maar ik weet dat ik over negen, tien dagen op vakantie mag."

ATP Finals 2014: Federer-Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl