NOS Schaatsen

Nuis wint wel op 1.500 meter

WB Obihiro: 1.500 meter (m)

Kjeld Nuis heeft zich op de 1.500 meter bij de wereldbeker in Obihiro gerevancheerd voor de tweede plaats op de 1.000 meter. De Nederlander van Lotto-Jumbo overtuigde op de mijl met een tijd van 1.45,97. Het podium was met Wouter olde Heuvel en Koen Verweij volledig Nederlands.

Dit seizoen zal de strijd op de 1.500 meter bij de mannen groter worden dan ooit. Steeds meer schaatsers maken aanspraak op de zege bij het koningsnummer. Zo ook Sven Kramer, die vanaf dit seizoen de 1.500 meter als belangrijkste afstand ziet.

Nuis: dit voelt super goed

Kramer en Davis

Hij pakte begin dit seizoen de Nederlandse titel, maar Kramer kon nog niet overtuigen bij de eerste internationale wedstrijd. In de voorlaatste rit beet hij zich stuk op de tijd van Nuis. Met 1.47,68 eindigde hij als achtste. Ook Shani Davis, die tegelijkertijd met Kramer op de baan verscheen, reed zichzelf niet op het podium (vijfde in 1.47,34).

Olde Heuvel wist daarentegen wel te overtuigen. De ploeggenoot van Nuis en Kramer veroverde zilver. Hij kwam al in de tweede rit in actie en hij zag zijn tijd (1.46,52) lang bovenaan staan. Uiteindelijk dook alleen Nuis onder zijn tijd.

Verweij grijpt brons

Verweij, zaterdag nog afwezig bij de ploegenachtervolging vanwege nekklachten, was op zijn favoriete afstand niet goed genoeg voor een gouden plak, maar moest genoegen nemen met de derde tijd: 1.46,90.

Thomas Krol was de vijfde Nederlander die in actie kwam. Met 1.47,80 moest hij genoegen nemen met de negende plaats.

Kramer: het valt niet goed te praten
De uitslag van de 1.500 meter voor mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl