NOS Sport

Djokovic wankelt, maar doorstaat test

  • AFP
    Novak Djokovic is bezig aan een indrukwekkend week
  • AFP
    Nishikori had in het duel met Djokovic last van een polsblessure in de rechterarm
  • AFP
    De verdediging van Djokovic was opnieuw uitstekend verzorgd
  • AFP
    Onder applaus van het publiek verlaat Kei Nishikori het centercourt

De in vorm verkerende Novak Djokovic heeft voor vierde keer de finale bereikt van de ATP World Tour Finals in Londen. De Servische titelverdediger werd door Kei Nishikori alleen in de tweede set in verlegenheid gebracht: 6-1, 3-6, 6-0.

Nadat Djokovic de eerste set in 23 minuten naar zich had toegetrokken, leek de zoveelste afstraffing van de week in de maak.

Waar Marin Cilic, Stan Wawrinka en Tomás Berdych de afgelopen dagen al werden afgedroogd door Serviër, leek dat ook met de Japanse nummer vijf van de wereld te gebeuren.

Cynisch applaus

Zeker toen Djokovic de tweede set direct met een servicebreak begon, leek het voor Nishikori een pijnlijke middag te worden. De Serviër liet zich echter door het luidruchtige publiek uit zijn spel halen en toonde een cynisch applaus na het slaan van een dubbele fout.

Samenvatting Djokovic-Nishikori

Nishikori maakte gebruik van de verminderde concentratie bij Djokovic en trok, mede dankzij een flink aantal fraaie groundstrokes, de tweede set gedecideerd naar zich toe.

Rijp voor de sloop

Djokovic leek rijp voor de sloop, maar in die situatie haalt de Serviër dikwijls het beste in zichzelf naar boven. En dat was zaterdagmiddag wederom het geval.

Na een stroeve start in de derde set, waarin Djokovic in de eerste game twee breakkansen wegwerkte, maakte hij in het restant duidelijk waarom hij de laatste twee edities van het eindejaarstoernooi op zijn naam schreef.

Djokovic neemt het zondag in de eindstrijd op tegen de winnaar van het Zwitserse onderonsje tussen Stan Wawrinka en Roger Federer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl