Davis wil niet meer denken aan de Spelen
NOS Schaatsen

Davis kijkt uit naar duel met Kramer

Voor Shani Davis is het nieuwe schaatsseizoen een seizoen om te kijken of hij zijn oude vorm kan terugvinden. De 32-jarige Amerikaan moest op de Olympische Spelen in Sotsji genoegen nemen met een bijrol. Ook was er in februari veel gedoe over de Amerikaanse pakken. Die teleurstellingen wil hij nu achter zich laten.

Vooralsnog richt Davis zich op dit seizoen. Of hij doorgaat tot aan de Spelen van 2018 weet hij nog niet. "Na vorig seizoen heb ik vrij genomen om m'n gedachten te ordenen en ik besloot om me weer op het schaatsen te richten."

Dat doet Davis in een ander pak dan op de Spelen in Sotsji. Wat opvalt: een ander pak, maar wel dezelfde sponsor. "Het is geweldig. Een prachtpak", zegt Davis met ironie in zijn stem en een lach op zijn mond.

"Een nachtmerrie"

"Ik probeer het te vergeten. Het was vreselijk, een nachtmerrie", schetst hij de twee weken in Sotsji. "Ik moet er niet in blijven hangen, anders vreet het aan me. Dat gedoe bij de laatste Spelen neem ik mee m'n graf in. Maar zo is het leven. Ik ben maar een mens en ik doen m'n best."

Het eerste doel voor Davis is om weer dominant te worden op de 1.000 en 1.500 meter. Als hij op de mijl weer op topniveau komt, dan zal hij in Sven Kramer een oude bekende tegenkomen. "Dat is heel spannend. Hij is nog jong, sterk en dominant. Ik kijk ernaar uit om tegen hem te rijden."

Davis wil niet meer denken aan de Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl