Kobe Bryant, van doorslaggevend belang
NOS Schaatsen

James steelt show met 41 punten

Met 41 punten heeft LeBron James zijn ploeg Cleveland Cavaliers in de lastige uitwedstrijd tegen Boston Celtics naar de overwinning geleid: 122-121. Na een dramatisch derde kwart, waarin de Cavaliers de opponent maar liefst 42 punten moesten toestaan, sloegen James en zijn ploeggenoten in de slotfase alsnog keihard toe.

"We hebben meer dan veertig punten weggegeven in een kwart en dat is onacceptabel als je wilt groeien", sprak James. "Maar we hebben onze klasse getoond in het vierde kwart."

Vroeg in het vierde kwart was het nog 103-84 voor de Celtics. Op dat moment nam Irving zijn ploeg bij de hand en maakte hij dertien van de vijftien volgende punten voor de bezoekers. Tijdens de eerste minuten van het laatste kwart maakte Kyrie Irving drie driepunters. "Dat is wat grote spelers als Irving en James doen", sprak Jared Sullinger van de Celtics complimenten uit.

Lakers en Bryant stellen teleur

Regerend NBA-kampioen San Antonio Spurs boekte ten koste van LA Lakers de derde zege op rij. Het treffen tussen Tim Duncan van de Spurs en Lakers' Kobe Bryant eindigde in 93-80 in het voordeel van eerstgenoemde.

Bryant, verantwoordelijk voor slechts negen punten, stelde wederom flink teleur. Slechts één op de veertien schoten was raak in Los Angeles. "Ik voel me niet zo goed, maar ik ben gewend om door te gaan. Al is het zwaar", sprak Bryant. "Vandaag was zo'n avond dat je herinnerd wordt aan het feit dat je 36 jaar oud bent en al negentien jaar meedraait. Het lichaam werkte niet mee."

Duncan onderscheidde zich wel in positieve zin en maakte zijn 25.000ste punt in de NBA.

Jazz laat langs de Knicks

De 46 punten van Carmelo Anthony ten spijt verloor New York Knicks met 102-100 van Utah Jazz. Voor de Knicks betekende dat de zevende opeenvolgende nederlaag. Trey Burke besliste het duel praktisch in het eindsignaal met een rake worp.