NOS Schaatsen

Weer goud voor Nederlandse mannen

WB Obihiro: ploegenachtervolging (m)

De Nederlandse achtervolgingsploeg heeft bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Japanse Obihiro overtuigend de zege gepakt. Sven Kramer, Wouter olde Heuvel en Douwe de Vries, ploeggenoten bij Lotto-Jumbo, maakten de verwachtingen waar en wonnen in een tijd van 3.43,68.

Eigenlijk zou Koen Verweij in plaats van De Vries aan de start verschijnen, maar de wereldkampioen allround meldde zich kort voor de wedstrijd af bij bondscoach Geert Kuiper. Verweij kwam eerder op de dag ook in actie op de 1.000 meter en kampte na die race met een pijnlijke nek.

Tiende zege op rij

Dat de Nederlandse ploeg won, was geen verrassing te noemen. De voorgaande negen wereldbekerwedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen door de regerend wereld- en olympisch kampioen. De laatste keer dat de Nederlandse mannen niet het goud grepen was op 12 februari 2012, tijdens de wereldbeker in Hamar.

De Zuid-Koreanen, met Lee Seung-hoon als bekendste rijder, werden op ruime achterstand tweede (3.47,15). De derde tijd was voor Rusland. Aleksandr Roemjantsev, Danila Semerikov en Danil Sinitsyn finishten in 3.48,22.

Sinds de ploegenachtervolging een officieel onderdeel is bij de wereldbeker, werden 21 van de 36 wedstrijden gewonnen door Nederland.

Douwe de Vries, Wouter olde Heuvel and Sven Kramer met de gouden medaille om de nek
De uitslag van de ploegenachtervolging van de mannen in Obihiro

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl