Sneijder ontvangt van UEFA-bestuurslid Van Praag een onderscheiding voor zijn honderdste interland
NOS Voetbal

Sneijder: vertrouwen Hiddink terugbetalen

Het Nederlands elftal en met name bondscoach Guus Hiddink liggen onder vuur. Slechte resultaten, dus onrust in de tent. Wesley Sneijder probeert in aanloop naar de interland tussen Oranje en Letland de rust te bewaren.

"De resultaten en het spel liegen niet", erkent de 110-voudig international. Alleen een overwinning volstaat aanstaande zondag tegen Letland om Oranje in rustiger vaarwater te krijgen.

"Niet in war raken van Letland"

"Er is misschien wat meer druk, maar de spanning blijft hetzelfde", aldus Sneijder, die tegen in het verloren duel met Mexico nog op fraaie wijze voor de gelijkmaker zorgde. "We moeten nu niet in een keer in de war raken van Letland."

"We zitten niet in een periode dat we kunnen roepen dat we het zondag 'wel even doen'. Iedereen zal de bereidheid moeten tonen, zoals tegen Mexico. Dan mag het niet misgaan."

Het is de verwachting dat Hiddink zijn systeem (wederom) zal omgooien. Een 3-4-3-variant met onder anderen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in de aanval is een aannemelijke optie.

"Ik vind het niet zo'n gek idee", meent Sneijder, die de vele tactische wisselingen van Oranje begrijpt. "Dat is logisch met bepaalde tegenstanders, daar kun je je op aanpassen. Zeker als je niet top bent. Dat zijn we niet op dit moment. "

Vertrouwen terugbetalen

De 30-jarige middenvelder van Galatasaray vindt dat de spelers aan zet zijn om Hiddink in het zadel te houden. "Je merkt wel dat hij vertrouwen in ons houdt. Dat moeten wij zondag gaan terugbetalen."

De wedstrijd tussen Nederland en Letland begint aanstaande zondag om 18.00 in Amsterdam en wordt rechtstreeks uitgezonden door de NOS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl