Ronaldo is weer niet tot Portugees sportman van het jaar verkozen
NOS Wielrennen

Wielrenner Costa verslaat superster Ronaldo

Volgens velen is Cristiano Ronaldo de beste voetballer ter wereld. Maar dat betekent blijkbaar niet dat hij in zijn thuisland Portugal ook als beste sportman in het algemeen wordt gezien. Voor het derde jaar op rij is wielrenner Rui Costa verkozen tot sporter van het jaar in Portugal.

De voetballer van Real Madrid won afgelopen seizoen met Real de Champions League, de Spaanse beker en de Europese Super Cup en werd bovendien onderscheiden tot wereldvoetballer van het jaar. Ook ontving hij, gedeeld met Luis Suárez, de gouden schoen voor Europees topscorer van het jaar.

Dat was dus niet genoeg voor een onderscheiding in zijn thuisland. Ronaldo behoorde niet eens tot de 32 sporters die kans maakten genomineerd te worden.

Drie op rij

Rui Costa, die in 2013 wereldkampioen wielrennen werd, kreeg de voorkeur van de fans die mochten stemmen tijdens het jaarlijkse sportgala. Voor Costa was 2014 niet eens zijn meest succesvolle jaar. Zijn belangrijkste prestatie was winst in de Ronde van Zwitserland.

Cristiano Ronaldo werd nog nooit onderscheiden tot sportman van het jaar in Portugal. Op het WK voetbal viel hij met de Portugese ploeg tegen. De poulefase was in Brazilië al het eindstation.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl