Alasam S. tijdens de rechtszaak in februari 2013
NOS Nieuws

Lagere strafeis in zaak-Baflo

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep 22 jaar cel geëist tegen Alasam S., die in 2011 in Baflo zijn vriendin en een motoragent ombracht. De eis is lager dan de celstraf van 28 jaar die S. vorig jaar kreeg opgelegd.

De eis is voor doodslag, terwijl S. vorig jaar voor moord werd veroordeeld. Het OM zegt dat het de aanklacht heeft afgezwakt omdat de Hoge Raad de criteria voor moord het afgelopen jaar heeft aangescherpt.

Dienstwapen

S., een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin, sloeg in april 2011 zijn vriendin dood met een brandblusser. Toen agenten hem bij het station van Baflo wilden arresteren, kreeg hij een dienstwapen te pakken en schoot hij een van de agenten dood.

De advocaat van S. had aangevoerd dat zijn cliënt vanwege een psychose ontoerekeningsvatbaar was tijdens zijn daden. Het OM bestrijdt dat, maar heeft zijn persoonlijke omstandigheden wel laten meewegen. "Het is een man met een behoorlijke persoonlijke geschiedenis", zegt een woordvoerder. "Met een hoge psychische kwetsbaarheid."

Verzoening

Nabestaanden van de vriendin van S. spraken vanochtend tijdens de rechtszaak verzoenende woorden, meldt RTV Noord. Volgens hen verdient S. een kans om te laten zien dat hij een goed mens is.

De nabestaanden wezen erop dat S. veel tegenslagen moest verwerken na zijn aankomst in Nederland. Zijn afgewezen verzoeken voor een verblijfsvergunning zouden hem psychisch hebben opgebroken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl