Jérôme Valcke is verrast door de onenigheid binnen de ethische commissie
NOS Voetbal

FIFA-topman Valcke: ruzie om rapport is treurig

FIFA-secretaris-generaal Jérôme Valcke zegt teleurgesteld te zijn over de ruzie binnen de ethische commissie over het onderzoek naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

De voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie van de FIFA, Hans-Joachim Eckert, maakte gisteren een samenvatting openbaar van het onderzoeksrapport, waarin Rusland en Qatar worden vrijgepleit van omkoping. Maar de leider van dat onderzoek, de Amerikaanse jurist Michael Garcia, is het niet eens met de conclusies van Eckert en zegt dat de samenvatting "onvolledig en onjuist" is.

FIFA-topman Valcke toonde zich verrast over de ontwikkelingen. "Ik kan alleen maar zeggen dat het treurig is dat beide voorzitters van onze ethische commissie verschillende meningen hebben, terwijl het over zulke belangrijke voetbalzaken gaat", reageerde Valcke tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika.

Beroepsprocedure

Garcia heeft aangekondigd tegen de conclusies van Eckert in beroep te gaan bij de FIFA. De wereldvoetbalbond zegt nog niet officieel door Garcia op de hoogte te zijn gesteld en wil verder nog niets over de procedure kwijt.

De beroepscommissie van de FIFA wordt geleid door Larry Mussenden, de voorzitter van de voetbalbond van Bermuda. Namens Europa zitten de voorzitters van de bonden van Oostenrijk en Faroër in de dertien leden tellende commissie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl