NOS Nieuws

Uitgerangeerde MD-11 te huur op Airbnb

  • KLM
    Huisnummer 95: dit is de entree van het KLM-appartement
  • KLM
    Binnen zijn er een woonkamer...
  • KLM
    ...een eethoek...
  • KLM
    ...en een slaapkamer
  • KLM
    Er zijn maar liefst 166 ramen
  • KLM
    In de kast staan boeken over KLM en Delfts blauwe KLM-huisjes
  • KLM
    Het appartement is alleen beschikbaar op 28, 29 en 30 november

Buitenkansje voor luchtvaartfanaten: KLM heeft een McDonnell Douglas MD-11 waarmee niet meer wordt gevlogen, omgebouwd tot luxe appartement en dat te huur aangeboden op Airbnb. Wie er een nachtje in wil slapen, kan via de online marktplaats voor kamers en appartementen 'solliciteren'.

De MD-11 staat geparkeerd op Schiphol-Oost en is van alle gemakken voorzien. De 285 stoelen hebben plaatsgemaakt voor een compleet ingerichte woonkamer en een slaapgedeelte. Ook is er plaats voor twee kinderbedden.

Acht toiletten

De kamers zijn ingericht met retro meubels. De boekenkast is gevuld met boeken over de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij en Delfts blauwe huisjes, ook bekend als KLM-huisjes.

Gasten kunnen gebruik maken van maar liefst acht toiletten. Ook zijn er twee keukens. "Die zijn klein, maar functioneel", aldus KLM. Het 'huisnummer' van de MD-11 is 95, verwijzend naar de 95ste verjaardag van KLM in oktober.

Geïnteresseerden hebben tot 20 november de tijd om zich aan te melden. Ze moeten onder meer aangeven waarom zij een slaapplaats in de MD-11 verdienen. De winnaars krijgen een retourvlucht naar Amsterdam en een overnachting aangeboden.

Het KLM-appartement is alleen beschikbaar op 28, 29 en 30 november. Daarna wordt het toestel leeggehaald en naar de Verenigde Staten gevlogen, waar het net als de andere MD-11's van KLM wordt ontmanteld.

KLM stopte op 26 oktober met de inzet van MD-11's. Het driemotorige toestel was sinds 1993 bij de maatschappij in dienst. De MD-11 was geliefd bij spotters. Dinsdag waren er drie Farewell Flights.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl