Nieuwe informatietechnologie in auto's: handig, maar soms strijdig met de privacy
NOS Nieuws

'Gadgets auto's geen gevaar privacy'

Een groep van negentien autofabrikanten waaronder BMW, Volkswagen en Toyota heeft een privacybeleid opgesteld. Met deze maatregel willen de autofabrikanten voorkomen dat er een discussie ontstaat over privacy, zoals bijvoorbeeld bij telefoons en computers.

Door nieuwe technologieën zijn auto's veiliger en milieuvriendelijker. Ook is er meer informatie beschikbaar over de reis en kunnen automobilisten beter anticiperen op files. Maar al die informatie kan ook botsen met de privacy. Zo is gedetailleerd na te gaan waar een auto gereden heeft.

Voor alle innovaties zijn veel gegevens nodig. Die komen bijvoorbeeld van camera’s om de voorganger in de gaten te houden en van gps, het satellietsysteem voor het vaststellen de locatie.

De belangrijkste reden dat de autofabrikanten de afspraken hebben gemaakt is dan ook dat ze het vertrouwen van de automobilist willen behouden.

Ze willen de consument in begrijpelijke taal op de hoogte stellen van de maatregelen, duidelijkheid geven over de beveiliging van deze gevoelige informatie en helder maken wanneer data gedeeld mogen worden met derden, zoals overheden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl