Aangenomen wordt dat FIFA-functuanaris Chuck Blazer met de FBI samenwerkt
NOS Voetbal

'FBI graaft door in FIFA-zaak'

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft zijn eigen onderzoek naar corruptie binnen de FIFA geïntensiveerd. Volgens CNN gaat het onderzoek onverminderd door en wordt het tempo zelfs opgeschroefd. De FIFA pleitte zichzelf vandaag vrij van corruptie, maar daar gaat de FBI niet zonder slag of stoot mee akkoord.

FBI-agenten in New York zijn al drie jaar bezig om de FIFA door te lichten. Ze hopen nu het volledige onderzoeksrapport van Michael Garcia in handen te krijgen. Garcia werd door de FIFA aangesteld om onderzoek te doen naar mogelijk corruptie binnen de organisatie. Het rapport wordt door de FIFA niet vrijgegeven.

De schrijver van het FIFA-onderzoeksrapport heeft zich al uitgesproken tegen de conclusies die het voetbalorgaan zelf trekt. "De verklaring bevat tal van onvolledige en onjuiste voorstellingen van de feiten en conclusies zoals die in het rapport zijn beschreven", stelt Garcia.

De FBI werkt samen met een voormalige hooggeplaatste FIFA-bestuurder. Het zou gaan om Chuck Blazer, maar dat is niet bevestigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl