Jihadverdachte Azzedine C. (met microfoon) eind juli bij een demonstratie in Den Haag
NOS Nieuws

Jihad-verdachte stopt zijn hongerstaking

De vermeende jihad-ronselaar Abou Moussa heeft zijn hongerstaking beëindigd. "Hij eet en drinkt weer," zegt zijn advocaat André Seebregts. Moussa heeft een gesprek gehad met de directie van de gevangenis waar hij verblijft. Na dat gesprek is hij weer gaan eten.

Abou Moussa (32) ofwel Azzedine C. zit op de 'terroristenafdeling' in de gevangenis in Vught. Volgens zijn advocaat at en dronk hij sinds dinsdag niet meer. Moussa protesteerde tegen de manier waarop hij wordt behandeld in de gevangenis. Sommige bewaarders zouden hem bespotten en vernederen.

Het is niet bekend of het gevangenisregime verandert voor Moussa.

Onnodig gefouilleerd

Volgens Seebregts wordt Moussa onnodig vaak gefouilleerd en moet hij zich telkens helemaal uitkleden. "Hij klaagt ook dat ze veel vaker zijn geslachtsdelen aanraken dan nodig is." Ook zou Moussa verplicht worden een 'Guantanamo Bay-achtig' gevangenispak aan te trekken. "Zonder dat pak mag hij niet eens luchten."

C. wordt ervan verdacht mensen te hebben geronseld voor de jihad in Syrië en Irak. Hij werd in augustus opgepakt in Duitsland. Hij wordt beschuldigd van het voorbereiden van moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

Hij werd bekend als een van de sprekers tijdens een pro-IS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk, afgelopen zomer, en trad als IS-sympathisant op in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl