Real tikt Ajax uit Champions League

Ajax heeft in de Champions League thuis met 4-0 verloren van Real Madrid. Voor de ploeg uit Amsterdam is de derde plaats in groep G, ofwel overwintering in de Europa League, het hoogst haalbare geworden.

Ajax werd in september op bezoek in Madrid compleet van de mat gespeeld, al viel de 2-0 uitslag nog enigszins mee. In Amsterdam was het spel van Real wellicht minder briljant, toch kwamen de Spanjaarden geen moment in de problemen.

Dat kwam vooral door het zwakke spel van de thuisploeg. De passing was veel te slordig, de aannames waren slecht en omdat ook nagenoeg alle individuele acties mislukten werd er voor rust door Ajax geen enkele kans gecreëerd.

Honger

Real combineerde er in de eerste helft vrolijk op los en na een aantal gemiste kansen opende Karim Benzema de score. Na een prachtig hakje van Mesut Özil schoot de Fransman fraai raak. Vlak voor rust bracht Álvaro Arbeloa met een licht van richting veranderd schot de stand op 0-2.

Na rust was de honger van de bezoekers, hoewel maandag het prestigieuze competitieduel met Barcelona wacht, geenszins gestild. Real bleef vol op de aanval spelen en voerde via Cristiano Ronaldo de score verder op. De Portugees raakte eerst nog de lat, maar was even later wel trefzeker met een diagonaal schot en een strafschop.

Bij Ajax, waar Mounir El Hamdaoui in de pauze met een enkelblessure aan de kant bleef, lukte er ook na rust weinig tot niets. De enige redding van doelman Iker Casillas was bij een vrije trap van Jan Vertonghen.

Tweede gele kaart

In de slotminuten gingen de Madrilenen Xabi Alonso en Sergio Ramos nog opzichtig op zoek naar een tweede rode kaart. En met succes. Het duo is daardoor voor de wedstrijd tegen Auxerre geschorst om vervolgens met een schone lei aan de knock-out-fase te beginnen.