Bert van Oostveen
NOS Voetbal

KNVB gaat hele FIFA-rapport opvragen

De KNVB wil het hele onderzoeksrapport van de ethische commissie bij de FIFA opvragen om zelf conclusies te kunnen trekken over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

KNVB-directeur Bert van Oostveen zegt kennis te hebben genomen van de samenvatting van het rapport die de FIFA vandaag openbaar heeft gemaakt. "Belangrijker is de inhoud van het onderzoeksrapport. Wij zullen het rapport dan ook opvragen bij FIFA, omdat we exact willen weten wat er in staat en zelf conclusies kunnen trekken."

"Dat er onderzoek is gedaan, vinden we een goede zaak. Volledige transparantie is echter wenselijk, omdat de integriteit van de voetbalsport in het geding is. Een dergelijke discussie over de toewijzing is op zich al een smet op een WK waar eigenlijk iedereen reikhalzend en met plezier naar zou moeten uitkijken", aldus Van Oostveen in een reactie.

Nederlandse bid

Ook Nederland en België, die een poging deden het WK van 2018 te binnen te halen, worden in het FIFA-rapport besproken. Volgens de ethische commissie hebben beide landen volledige medewerking verleend en staat het bid van Nederland en België niet ter discussie. "Dat wij zelf in de race waren voor het WK 2018 draagt zeker bij aan onze wens om het volledige rapport te zien", stelt Van Oostveen. "Wij hebben daar tijd, geld en energie ingestoken en vinden dat we inzicht moeten hebben in het onderzoek naar de bidprocedure waar we onderdeel van waren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl