Jerrel "Jimmy Floyd' Hasselbaink
NOS Voetbal

Hasselbaink nieuwe trainer Burton Albion

Jerrel 'Jimmy Floyd' Hasselbaink is de nieuwe trainer van Burton Albion, dat uitkomt in de League Two, de vierde profdivisie van Engeland. De 42-jarige oud-international is de opvolger van Gary Rowett, die onlangs de overstap maakte naar Birmingham City.

"Ik kijk ernaar uit om met de spelers aan de slag te gaan. Tot nu toe doen ze het heel goed, ik ga proberen ze nog een stap verder te brengen", aldus Hasselbaink. Burton Albion staat momenteel op een plaats die recht geeft op de play-offs na het seizoen, waarbij een plek in League One te verdienen is.

Hasselbaink was hiervoor één seizoen werkzaam als trainer bij Antwerp FC. De Belgische tweedeklasser liet een half jaar geleden weten dat zijn aflopende contract "na onderling overleg" niet werd verlengd.

Aanbevolen door McClaren

De Nederlander heeft zich in Engeland aangemeld om begin volgend jaar de cursus voor het hoogste trainersdiploma in Engeland te volgen, maar hij mag nu al op een lager niveau aan de slag als technische baas. Hasselbaink werd bij de 'Brewers' aanbevolen door voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren, die Hasselbaink als speler meemaakte bij Middlesbrough en als assistent-manager bij Nottingham Forest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl