Kamerlid Ahmed Marcouch van de PvdA
NOS Nieuws

Marcouch neemt afstand van fractiegenoten

PvdA-Kamerlid Marcouch heeft in scherpe bewoordingen afstand genomen van zijn fractiegenoten Kuzu en Özturk. Die bekritiseerden in het AD de opstelling van minister Asscher (PvdA) ten opzichte van Turkse organisaties als Milli Görüs.

Asscher is kritisch over de rol van de Turkse organisaties in het integratieproces. Daarom wil hij ze komende jaren nauwgezet volgen. Kuzu en Özturk beschuldigen de minister nu van "uitsluitingspolitiek".

Zere plek

"Als die uitspraken gedaan zijn, deugen ze niet", zei Marcouch op vragen van de PVV. "Het is juist de taak van deze minister om de vinger op de zere plek te leggen. Daar waar het pijn doet, begint de emancipatie."

Het PvdA-fractiebestuur heeft ook een gesprek met de twee Kamerleden, zo bevestigen bronnen in de partij. Het gesprek gaat over hun onvrede en de koers van de fractie over het integratiedebat.

Volgens Kuzu en Özturk houden de Turkse organisaties zich gewoon aan de wet. Toch zijn er berichten dat ze veel invloed hebben op Turkse Nederlanders en integratie tegenhouden.

"Zij spraken niet namens de fractie"
Minister Asscher vindt de kritiek van zijn partijgenoten onterecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl