NOS NieuwsAangepast

Priester wilde slachtoffer vermoorden

Een Amerikaanse priester die wordt beschuldigd van seksueel misbruik wilde de 18-jarige jongen die de zaak aanhangig maakte vermoorden. John Fiala bood een undercoveragent 5000 dollar om de jongeman uit de weg te ruimen.

"Dit is een kwaadaardige man", oordeelde de Texaanse sheriff die de undercoveroperatie leidde.

De 52-jarige Fiala werd in september aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Hij zou zijn slachtoffer, die toen 16 was, tot seks hebben gedwongen. Daarbij zou hij ook een keer een pistool op de jongen hebben gericht. Fiala kwam op borgtocht vrij.

Buurman

Twee weken geleden kreeg de politie een tip van een buurman van Fiala. Hij was door de priester benaderd met het verzoek de jongen te vermoorden. "De buurman wilde er niks mee te maken hebben en belde ons", aldus de sheriff.

De politie stuurde een undercoveragent langs bij Fiala om hem zijn aanbod te laten herhalen. De onderhandelingen werden stiekem opgenomen.

Ondergedoken

"Ik had deze ontwikkeling niet verwacht. Ik was verrast dat Fiala zo zijn nek durfde uit te steken en met een wildvreemde over een moord wilde praten."

De advocaat van de jongen zegt dat hij is ondergedoken toen hij van de moordplannen hoorde. "Hij is nog steeds erg bang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl