Jorryt van Hoof derde op WK Poker
NOS Nieuws

Nederlander wint 3 miljoen op WK Poker

Jorryt van Hoof is vannacht derde geworden op het WK poker in Las Vegas. De 31-jarige Nederlander wint 3,8 miljoen dollar. De inleg om mee te doen aan het toernooi was tienduizend dollar.

De World Series of Poker, het belangrijkste pokertoernooi ter wereld, werd gewonnen door Martin Jacobson. De 27-jarige Zweed won in de finale van de Noor Felix Stephensen en neemt 10 miljoen dollar mee naar huis.

Van Hoof speelde zes andere pokerspelers weg in een twaalf uur durende pokerpartij van maandagnacht op dinsdagmorgen. Afgelopen nacht speelde de Nederlander verder.

Conditie

Voor zulke lange partijen is veel concentratie en een goede conditie nodig, vertelde Van Hoof voor het WK aan het AD: "Een combinatie van die skills is erg waardevol. Heel vaak gebeurt het dat iemand wel een paar van die skills bezit, maar bijvoorbeeld niet geduldig genoeg is op de juiste momenten. Uiteindelijk val je dan af."

Vorig jaar haalde pokeraar Michiel Brummelhuis als eerste Nederlander ooit de finale van het WK poker. Hij werd zevende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl