Shripad Yesso Naik is de nieuwe minister van yoga
NOS Nieuws

India heeft voortaan minister van yoga

India heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een minister van yoga. Bij de herschikking van zijn kabinet introduceerde de Indiase premier Narendra Modi het nieuwe ministerie van traditionele Indiase geneeskunst.

Het departement is vooral bedoeld ter promotie van ayurveda, yoga en natuurgeneeskunde. Eerder was het nog onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, maar Modi heeft het daar nu van losgekoppeld.

De oud-minister van Toerisme, Shripad Yesso Naik, is benoemd tot de yoga-minister.

Werelddag voor yoga

Premier Modi is zelf een fanatiek beoefenaar van yoga en riep de Verenigde Naties al op om een Werelddag voor yoga in te stellen.

"Yoga wordt intussen wereldwijd erkend door degenen die zonder stress willen leven", zei Modi. "Ook de traditionele Indiase geneeskunde ayurveda zal dezelfde waardering krijgen zolang die, net als yoga, als levensstijl wordt gezien."

Kritiek

Modi had als oppositieleider van de hindoe-nationalistische partij BJP veel kritiek op de regering van de Congrespartij. Die zou volgens hem uit te veel ministers en staatssecretarissen bestaan.

Toen Modi in mei de Indiase verkiezingen won, verzamelde hij aanvankelijk ook een kleine groep van ministers om zich heen. Maar onlangs voegde de premier daar weer 21 namen aan toe. Hij heeft nu 66 ministers en staatssecretarissen, slechts zeven minder dan de regering waar hij zo veel kritiek op had.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl