NOS Nieuws

'Wij willen een normaal leven'

  • Marc-Robin Visscher

    Verslaggever

  • Marc-Robin Visscher

    Verslaggever

In het “Vluchtgebouw”, een verlaten kantoorpand, in Amsterdam-West, verblijven ongeveer vijftig uitgeprocedeerde asielzoekers. Vandaag kregen ze tekst en uitleg over de uitspraak van de Raad van Europa, waarin gezegd wordt dat niemand in Nederland aan zijn lot mag worden overgelaten. De Nederlandse regering moet bed, bad en brood bieden, ook aan mensen die hier formeel niet mogen zijn. Wat vinden de asielzoekers in het Vluchtgebouw er zelf van?

Ilaam (30), Somalië

Ilhaam

Ik kan niet terug naar mijn land, zelfs al zou ik dat willen. Het is daar nu te gevaarlijk. Ik ben blij dat er misschien nu iets voor ons gaat veranderen. Maar uiteindelijk willen wij niet alleen maar bed, bad en brood maar een gewoon leven waarin we niet constant bang hoeven te zijn opgepakt te worden door de politie.

Ilhaam

Ali (31), Burundi

Ali

Ik leef van dag tot dag, neem de dingen zoals ze komen. Deze uitspraak zou gunstig voor mij kunnen zijn. Ik hoop maar dat de Nederlandse regering nu echt iets voor ons gaat doen.

Ali

Abdullah (25), Somalië

Abdullah

Noodopvang is niet voldoende voor ons. Daarom ben ik niet tevreden met de uitspraak van de Raad van Europa. Het is geen oplossing voor onze problemen. Als je de vluchtelingen echt wilt helpen, doe het dan goed. Wij willen een normaal leven.

Abdullah

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl